Читај ми!

Преминулa још 61 особа, нових 14.519 случајева заразе

Према последњем пресеку, коронавирус је потврђен код још 14.519 особа, од тестираних 31.407 узорака. Од последица заразе преминула је 61 особа. На респиратору је 151 пацијент.

Епидемијска ситуација у Србији је озбиљна, тренутно је десет пута више заражених него пре месец дана. Само у прва три дана фебруара скоро 53.000.

Омикрон сој који је десетоструко заразнији и делта сој који још циркулише, и даље пуне болнице. Најугроженији су најстарији грађани.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да се сада налазимо на максимуму таласа коронавируса, да се може рећи да ћемо поступно из њега излазити и доживети ублажавање у наредним недељама.

Навео је, међутим, да се појавио, како каже, стелт омикрон сој за који не можемо бити сигурни да нас неће закачити и чији утицај на епидемијску ситуацију сада не можемо знати.

Ученицима основних и средњих школа продужен је фебруарски распуст, саопштило је Министарство просвете. Ученици ће спајањем два викенда, државног празника и додатна два дана имати укупно девет слободних дана. Први радни дан биће понедељак, 21. фебруар, навео је министар Бранко Ружић.

"Након бројних консултација и након сагледавања целокупне ситуације и предвиђања да се пик овог таласа вируса очекује средином месеца донео сам одлуку о продужетку распуста. Ученици ће спајањем викенда, државног празника и додатна два дана имати укупно 9 слободних дана. Први радни дан биће понедељак, 21. фебруар", рекао је министар.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи