Читај ми!

Преминуло још 58 особа, нових 19.214 случајева заразе

Према последњем пресеку, коронавирус је потврђен код 19.214 особа, од тестирана 39.473 узорка. Преминулo је 58 пацијената. На респираторима је 148 пацијената.

Не смирује се епидемијска ситуација у Србији. Јануар смо завршили са готово 400 000 хиљада заражених вирусом корона а процене стручњака су да ћемо и у наредних 10-ак дана имати раст ковид бројева.

У овом тренутку, како упозоравају лекари, најугроженији су најстарији грађани, јер уз њихове хроничне болести, омикрон, делта, или вирус грипа, додатно погоршавају здравствено стање.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је за РТС да је епидемиолошка ситуација озбиљна, поготово за старије хроничне болеснике, међу којима има доста умрлих. Међутим, како је рекао има повећања компликација и код деце.

Епидемиолози сматрају да се пик овог таласа коронавируса очекује средином фебруара. Само у Нишу током дана има више од 3.000 прегледа, међу којима је сваког дана 800 заражених.

"Ово јесте рат против вируса, постоје и похвале, али и казне, најтеже казна је кад пацијент умре", нагласио је Тиодоровић коментаришући признање које је јуче добио у Врању.

Од данас у ЕУ почиње да се примењује правило којим се дигитални ковид цертификати о вакцинацији прихватају у периоду од 270 дана од комплетирања примарне вакцинације.

Када је у питању бустер доза, у ЕУ за сада не постоји ограничење важења адекватног цертификата, наводе у Бриселу. 

уторак, 08. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи