Читај ми!

Омикрон сој убрзава, а вакцинација успорава - гужве испред ковид амбуланти

Од почетка пандемије у Србији је тестирано 8.045.107 особа, а регистровано је 1.633.868 заражених коронавирусом, наводи се на сајту covid 19.rs.

Према последњем пресеку, у Србији су регистрована 17.284 случаја заразе коронавирусом од 34.778 тестираних узорака. Од последица заразе преминулe су још 42 особe. На болничком лечењу је 3.397 пацијената, од којих су 143 на респираторима.

Епидемијска ситуација је забрињавајућа, а на велики број позитивних на ковид утицали су мутације и брже ширење вируса, протекли празници и зимски распуст, кажу лекари.

Широм земље су гужве испред ковид амбуланти, пуне се и црвене зоне, део Клиничко-болничког центра "Др Драгиша Мишовић" вратио се у ковид систем.

Ученици нижих разреда наставу ће и следеће недеље пратити непосредно, а старији основци и средњошколци по комбинованом моделу.

Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" подсетио је да се омикрон варијанта коронавируса брже преноси и међу младима и да је у школској средини важна доследна примена свих препоручених превентивних мера. 

Многе евопске земље бележе дневне рекорде у броју заражених.  

Бустер дозе вакцине против ковида повећавају заштиту од смрти од омикрон соја до 95 одсто код људи старијих од 50 година, саопштава британска Агенција за здравствену сигурност.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи