Читај ми!

Нишки просветари траже онлајн наставу у свим школама, др Тиодоровић их подржава

Због погоршања епидемијске ситуације, Синдикат просветних радника у Нишу упутио је захтев школској управи у том граду да од Министарства просвете затражи да старији основци и средњошколци хитно пређу на онлајн наставу.

Онлајн наставу траже синдикати просветних радника јер су, како наводе, већ првог дана после распуста приметили да су званични бројеви заражених другачији у односу на стање у учионицама.

"Ми закључујемо да се ученици или нису тестирали, родитељи нису предузели ту врсту корака па тако нису ни пријавили да су њихова деца ковид заражена, али јесу код куће болесни. Нама се чини када бисмо продужили сад овај период несастајања у школи, сви ученици би добили исти квалитет наставе на онлајн платформама, смањили бисмо заражавање", истиче  Гордана Арсић, портпарол Уније просветних радника Ниша.

Због одсуства професора, у синдикату кажу и да је све теже организовати овај вид комбиноване наставе. 

"Малтене сваког дана имамо 6-7 одсутних професора, то превазилазимо тако што колеге ускачу, мењамо, у току дана се сналазимо са распоредом часова, за сада настава се одвија", указује Милорад Гавриловић, директор Правно-пословне школе у Нишу.

Епидемиолог и члан Кризног штаба професор др Бранислав Тиодоровић подржава став Удружења педијатара да је требало продужити распуст. 

"Треба добро проценити, мислим да су бројеви реално већи него што се они виде према званичним објавама и да ми имамо све разлоге да практично барем у једном кратком периоду, било то десет до 14 дана, урадимо нешто с онлајн наставом", сматра Тиодоровић.

Предвиђа да ће врх овог таласа бити средином фебруара, смиривање ситуације је могуће под условом да вирус грипа, који је присутан код деце, не направи додатне проблеме.   

уторак, 08. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи