Читај ми!

Ерцеговац: Расте број заражених короном међу пацијентима који долазе у Ургентни центар

Једна установа у Београду никада није затворила своја врата, и не сме да их затвори, за све оне којима је неопходна ургентна здравствена помоћ. У данима када имамо други талас праве зиме у овој сезони, и када се пети талас епидемије захуктава, Ургентни центар ради по истом принципу и пуном капацитету 24 сата, каже за РТС директор те установе др Марко Ерцеговац.

Последњих дана поред повећаног броја пацијената са ортопедским повредама повећава се и број пацијената који су позитивни на коронавирус, што се установи у тријажном делу Ургентног центра, каже доктор Ерцеговац.

"Радимо по истом принципу и у пуном капацитету 24 сата. Повећава се број позитивних пацијената и у нашој тријажној амбуланти. Имамо повећан број повреда, пре свега ортопедских у овом периоду године. Од 1. јануара имали смо око 5.000 прегледа, од чега су 1.200 били пацијенти са ортопедским повредама", каже директор Ургентног центра. 

Поред ортопедије и хирургије, ових дана највише посла имају интернисти због кардиолошких проблема. Хронични болесници треба да воде рачуна о основним болестима али сви треба да буду опрезни и да се чувају по поледици. 

Нова година је поново донела и више новооболелих од короне. Процедура за улазак у Ургентни центар није се мењала.

"Радимо и даље брзи антигенски тест, а у последњих шест дана је чак 50 одсто свих тестираних било позитивно на коронавирус, иако су се у Ургентни центар јављали због других здравствених проблема", каже доктор Ерцеговац.

Већи је и број заражених међу запосленима што ће додатно отежати рад Ургентног центра јер ће имати мањи број људи који раде.

Директор Ургентног центра каже и да се радови на новом Ургентном центру приводе крају и да жељно очекују нову зграду.

"Имаћемо другачије, боље услове и начин рада, и надамо се да ће то бити већ у фебруару. Од тријаже, побољшаних услова у стационарном делу до нове савремене опреме. Доктори ће у тријажном делу долазити до пацијента, а не као до сада пацијенти до доктора, објаснио је за РТС доктор Марко Ерцеговац.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи