Читај ми!

Неповољна епидемијска ситуација, циркулишу делта и омикрон сој

Од почетка пандемије у Србији су регистрована 1.359.544 случаја коронавируса, а тестирано је 7.444.532 људи. Од последица заразе преминуло је 12.936 особа. Проценат смртности је 0,95.

Према послдњем пресеку, у Србији је коронавирусом заражено још 8.949 особа, а тестирана су 26.133 узорка. Од последица заразе преминула су још 24 пацијента.

Не смањују се редови испред ковид амбуланти. Лекари кажу да је међу новозараженима - највише младих и да доминира омикрон сој. Апелују да се поштују мере - физичка дистанца и ношење маске и позивају на вакцинацију. 

Eпидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон рекао је за РТС да се очекује да наредних дана број новозаражених од коронавируса буде и петоцифрен на дневном нивоу.

Наредне две недеље иде пораст броја заражених, ово је потпуно нова болест, променила се и епидемиолошки и клинички, скратила се инкубација на три дана, а заразност је већа, навео је Кон. 

Др Тања Јовановић каже да осим омикрон соја и делта сој циркулише у земљи. 

"Епидемиолошка ситуација у земљи је врло неповољна, гледајући бројке, врло велики број инфицираних на дневном нивоу. Добро је да већина пацијената има блажу клиничку слику, која не захтева хоспитализацију. Није дошло до великог оптерећења нашег здравственог система, између 1,5 до 2 одсто инфицираних се хоспитализује на дневном нивоу", каже Јовановићева. 

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи