Читај ми!

И даље расте број заражених коронавирусом, карантин за блиске контакте скраћен на 10 дана

У Србији је од почетка епидемије регистровано укупно 1.327.455 случајева заразе коронавирусом. Тестирано је 7.349.981 особа. Преминуло је укупно 12.850 људи, а проценат смртноси износи 0,97 одсто, наводи се на сајту covid19.rs.

Према последњим подацима, у Србији су регистрована 9.122 случаја заразе коронавирусом од 27.290 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је 19 особа. На респиратору је 79 особа.

Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" усвојио је измене мера које се односе на скраћење трајања карантина у кућним условима за блиске контакте позитивних особа са 14 на 10 дана, као и измене критеријума за изузеће од мера карантина после блиског контакта.

Мера карантина у кућним условима за све идентификоване блиске контакте спроводи се у трајању од 10 календарских дана од момента последњег контакта, објављено је на сајту Института.

Командант Војне болнице Карабурма, др Иво Удовичић, каже за РТС да има назнака да се повећава број хоспитализованих пацијената и да ће се тај број повећавати.

Вирусолог и микробиолог Ветеринарског специјалистичког института Краљево, доктор Миланко Шеклер каже за РТС да је стратегија охрабривања људи да прослављају Нову годину од стране надлежних врло лоше утицала и да су тиме практично помагали људима да изврше самоубиство.

Истиче и да симптоми омикрона нису нимало безазлени код невакцинисаних, али да је код оних који су примили све три дозе вакцине шанса да оболе од омикрона свега 20 одсто.

Mинистар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, рекао је да је Тим за школе, на састанку одржаном 5. јануара 2022. године донео одлуку да се од понедељка, 10. јануара 2022. године настава у свим средњим школама на територији АП Војводина организује по трећем моделу.

Све ковид амбуланте у Београду радиће данас до 22 сата. Новина је да ће поред ковид амбуланти у Земуну и Улици Чарлија Чаплина нон-стоп радити и ковид амбуланта у Железнику.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи