Читај ми!

Скок броја новозаражених, делта сој и даље доминантан у Србији

Наставља да расте број новозаражених. У недељу је број новорегистрованих случајева скочио на 1.907. У болницама у Србији тренутно су 2.133 пацијента. Тешка ситуација је у Црној Гори, где је 1.288 нових случајева забележено за 24 часа.

У недељу је саопштено да је преминуо 21 пацијент, што значи да је од последица ковида 19 до сада званично преминуло 12.760 особа. На респиратору се тренутно налази 89 особа.

Вирусолог и микробиолог Миланко Шеклер рекао је да се у Србији после празника може очекивати драстичан пораст броја новозаражених, пре свега делта сојем, који је код нас и даље доминантнији од омикрон варијанте. Тај сој је, међутим, опаснији и изазива теже клиничке слике од омикрона.

У Европи по броју новозаражених и даље предњачи Француска, а влада зато уводи строже мере. Рекордни бројеви и у Енглеској, па ће ђаци у средњим школама поново морати да носе маске током наставе.

У Амстердаму су хиљаде људи протестовале против мера затварања уведених пред новогодишње празнике, пркосећи забрани окупљања.

У Израелу, где се већ даје четврта доза рањивим категоријама становништва, спремају се за снажан налет омикрона.

Када је реч о региону, Црна Гора бележи 1.288 нових случајева заразе. Због тога су уведене и нове мере: Црногорски држављани и странци могу да уђу преко свих граничних прелаза уз потврду да су вакцинисани прописаним бројем доза вакцина, да од друге дозе вакцине није прошло више од шест месеци, или да је особа преболела ковид 19.

среда, 09. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи