Читај ми!

Преминуло још 27 особа, нових 1.249 случајева заразе

Током протекла 24 сата коронавирус потврђен је код 1.249 особа од 13.574 тестирана узорка. Од последица ковида преминулo је 27 пацијената, док су на респиратору 84 особе.

У Србији је епидемијска ситуација стабилна. Лекари упозоравају да не треба да завара то што је омикрон сој блажи од делта соја, и да не сме бити опуштања, посебно пред предстојеће празнике.

Струка је, кажу епидемиолози, јединственог става да се морају применити рестриктивније мере и да ковид пропуснице трају 24 сата. Хоће ли тако и бити, знаћемо сутра, после седнице Кризног штаба. 

На Косову и Метохији потврђено је првих девет случајева омикрон соја коронавируса.

Епидемиолог Кон каже да не очекује драматичне промене на седници Кризног штаба.

"Оно што очекујем у овој ситуацији је да се поштују мере које су на снази. На трговима што је планирано не може да подржи ниједан епидемиолог нити лекар из Кризног штаба. Јасно је да је притисак велики, сматра се да треба да се допусти, не могу да прејудицирам", рекао је др Кон. 

У свим основним и средњим школама и ове недеље примењује се настава уживо, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.  

Ускоро почиње велика национална студија праћења ефеката имунизације против ковида.

Професорка Медицинског факултета Љиљана Марковић Денић рекла је за РТС да је случајним избором одабрано 14 градова у Србији - код 1.000 испитаника, а радиће се испитивање и целуларног имунитета.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи