Читај ми!

Преминулo 45 особa, још 1.801 случај заразе

У Србији је коронавирус потврђен код још 1.801 особe, од тестирана 14.884 узорка. Од последица заразе преминуло је 45 особа. На респираторима су 172 пацијента.

Србија и даље бележи пад броја новозаражених, али стручњаци истичу да треба бити на опрезу пред новогодишње празнике.

Директор Удружења произвођача иновативних лекова "Иновиа" др Бојан Тркуља каже за РТС да је долазак нових лекова против ковида одлична вест и да су бројне предности, али да, као и код сваког лека, постоје ограничења.

Сматра да је обавезна вакцинација корак који треба да буде шанса за излазак из пандемије.

"Оно што је сигурно, један од корака који се мора разматрати је обавезна вакцинација, јер вакцинацијом не штитите само себе и своју најближу околину, већ практично штитите цео свет, јер вирус може да се реплицира и да мутира само у организму. Ако успевамо вакцином да држимо вирус ван организма, смањујемо могућност настанка потенцијално опаснијих сојева који нажалост у једном моменту могу да мутирају у правцу тога да вакцина више не буде ефикасна", нагласио је Тркуља.

У свим основним и средњим школама у Србији од понедељка, 6. децембра, примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Министар просвете Бранко Ружић рекао је за РТС да у око 80 одсто одељења у Србији у свим школама основним и средњим нема позитивних случајева на коронавирус.  

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи