Читај ми!

Школски распуст остаје од 31. децембра до 24. јануара, за путнике из Африке строже мере

Кризни штаб донео је одлуку да се школски распуст не помера, остаје од 31. децембра до 24. јануара, изјавила је чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић. Уводе се ригорозније мере приликом уласка у Србију за путнике који долазе из Јужне Африке, Малавија, Мозамбика, Боцване, Лесота, Намбије и Зимбабвеа. Важење ковид пропусница неће се мењати.

На конференцији за медије, након седнице Кризног штаба, министарка Дарија Кисић Тепавчевић је казала да су чланови донели још једну одлуку - да се уведу ригорозније мере приликом уласка у Србију за путнике који долазе из Јужне Африке, Малавија, Мозамбика, Боцване, Лесота, Намбије и Зимбабвеа.

Истакла је да Србија нема директне летова до ових земљама, али да ће се водити рачуна о путницима који преко других земаља долазе из тих земаља у Србију.

Кисић Тепавчевић је објаснила да ће се тим путницима на аеродрому радити пи-си-ар тест, у случају да су негативни биће у карантину 14 дана у месту пребивалишта, а након седам дана имају обавезу да ураде још један тест.

У случају да су позитивни, каже Кисић Тепавчевић, биће превезени у ковид амбуланту или болницу.

Апеловала је на грађане да се вакцинишу и изнела податке да је до данас првом дозом у нашој земљи вакцинисано 57 одсто пунолетних грађана, другом 54 одсто, а трећина трећом.

Нема сумње да ће и сој омикрон доћи код нас. За сада се чини да није страшно као што је изгледало на први поглед, али и даље важе све мере превенције, рекла је Кисић Тепавчевић.

Када је реч о скупу СНС-а у Арени, Кисић Тепавчевић је рекла да је окупљање одлагано неколико пута због епидемијске ситуације и да је ношење маске и дељене на улазу, а постојала је и дезобаријера.

Када су особе вакцинисане око вас, то је мера безбедности, рекла је она и додала да се важење ковид пропусница неће мењати и да је њихов ефекат био да се млади вакцинишу у већем броју.  

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи