Читај ми!

Гужве испред ИНЕП-ових лабораторија, свакодневно се тестира и до 500 грађана

Ових дана чини се више него икад проверавамо антитела. Највеће су гужве испред лабораторија ИНЕП-а у Земуну и у Улици Светозара Марковића.

Већ више од две недеље свакодневно се у ИНЕП-овим лабораторијама тестира око 500 грађана. У Земуну око поднева није било гужве, свега неколико пацијената. Другачија слика у Улици Светозара Марковића, ред кроз хаустор и двориште, до улаза у лабораторију.

"Дошао сам зато што сам вакцинисан и оболео био раније, хоћу да видим да бих могао да добијем зелену карту, чекамо једно пола сата, 40 минута, то је све у реду, али чудно ми је да држава са толиким болницама има баш ово двориштанце да сви људи долазе овде да би добили зелени картон. Дошао сам и видео гужву, решио да чекам", каже један од суграђана које смо затекли испред лабараторије.

Највише људи чека због зеленог сертификата, али раде се и друге анализе везане за ковид, осим пи-си-ар тестирања.

"Сад је најчешће за зелени сертификат, у овом тренутку, причамо о ових задњих две недеље рецимо, који узимају за зелени сертификат да би могли да се крећу у вечерњим часовима, односно поноћним сатима. Тако да више је тог посла, али раде и људи који желе да знају да ли имају акутну инфекцију, ту се раде ова ИгМ антитела. Раде се и брзи антиген тестови, тако да ето просто све што се тиче ковида радимо", каже начелница Одељења за пријем и издавање резултата докторка Јасминка Милорадовић.

Резултати се добијају за највише 24 сата.

"Ако се данас извади крв, односно узме се узорак до 10 сати пре подне онда резултати буду истог дана негде око четири, пола пет када све то буде готово. Наравно уносе се у зелени сертификат који пацијент сам може да отвори од своје куће уласком у е-управу. Када дође неко после 10 онда су резултати готови сутрадан", наводи докторка Милорадовић.

Лабораторије имају различито радно време - у Земуну од 7,30 до 17 часова, с тим да се крв може дати само до 16 сати, а у Улици Светозара Марквића од 8 до 20 часова, а крв се може дати до 19 сати.

петак, 11. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи