Читај ми!

Опада број новозаражених, стручњаци ипак упозоравају да смо далеко од тријумфа над коронавирусом

Од почетка епидемије у Србији је на коронавирус било позитивно 1.228.328 узорaка, а тестирана су 6.654.238. До сада je од последица заразе преминулo 11.115 особa. Проценат смртности је 0.90 одсто, наводи се на сајту covid19.rs.

Епидемијска ситуација тренутно је стабилна, смањује се број новооболелих у Србији, а међу њима и оних најмлађих. Директор Дечије клинике у Тиршовој Синиша Дучић рекао је за РТС да се у овом тренутку на лечењу налазе три ковид позитивна пацијента

У свим основним и средњим школама у Србији од понедељка, 22. новембра примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа. 

У Србији, према јучерашњем пресеку, за дан преминуло 53 оболелих од ковида 19. Вирус је потврђен код још 3.086 особа од 16.335 тестираних. На болничком лечењу налази се 6.314 пацијената, од којих је 240 на респиратору.

Струка упозорава да нема места опуштању кад имамо 50 преминулих дневно. Упозоравају да смо далеко од тријумфа над коронавирусом. 

Медицински део Кризног штаба и даље се залаже да се ковид пропуснице уведу 24 сата у свим затвореним просторима, осим у продавницама. Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће следеће седмице бити одржана седница Кризног штаба на којој ће, између осталог, бити разматрано евентуално увођење ковид пропусница и у другим објектима.

Вакцинација је једини излаз из пандемије, понављају стручњаци, а премијерка наводи да је у Србији против ковида вакцинисано 57 одсто пунолетног становништва, односно 3.074.510 грађана.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи