Читај ми!

Нови пресек - преминула још 53 пацијента, нових 3.086 случајева заразе

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 3.086 особа од 16.335 тестираних. Од последица заразе преминула су 53 пацијента, на болничком лечењу их је 6.314, а 240 на респиратору.

Епидемијска ситуација у Србији тренутно је стабилна. Смањује се број нових случајева и првих прегледа, па и притисак на болнице, али нема опуштања, поручују лекари.

И даље је велики број преминулих, више од 50 дневно. Медицински део Кризног штаба залаже се за то да се примена ковид пропусница, које су подстакле вакцинацију, продужи на 24 сата.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће следеће седмице бити одржана седница Кризног шаба на којој ће, између осталог, бити разматрано евентуално увођење ковид пропусница и у другим објектима.

Премијерка је рекла да је Србија пала на 17. место у Европи по броју заражених на 100.000 становника. 

Директор Дечје клинике у Тиршовој Синиша Дучић рекао је за РТС да је од почетка пандемије кроз ту клинику прошло око 90 ковид позитивних пацијената, а у последења три месеца четрдесет.

У овом тренутку у Тиршовој се од ковида лече три пацијента.

У свим основним и средњим школама у Србији од понедељка, 22. новембра примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа. 

Аустрија од понедељка, 22. новембра, уводи тотални локдаун за невакцинисане, али и за вакцинисане, а од 1. фебруара наредне године и законску обавезу имунизације.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи