Читај ми!

За четири сата до 400 позива, како изгледа рад у нишком ковид кол-центру

Убрзо по избијању епидемије у нишком Клиничком центру почео је са радом и ковид кол центар. Међу пацијентима је много оних који су из других градова па је за родбину то често једини начин да добију основне информације о својим најближима.

Информације о ковид пацијетима који леже у болницама у Нишу и Крушевцу свакога дана преко телефона пружа седам младих лекара.

"Да свако да неки свој допринос како би олакшали и самим породицама да имају неки увид у стање њихових најближих", каже др Нађа Илић из ковид кол центра.

Др Ивана Голубовић наводи да наравно да наилазе и на неразумевање људи, ипак су то нечија мајка, отац, брат, сестра, тако да су узнемирени. "Ми се трудимо да им дамо што више информација које су нам доступе као и да им што приближније објаснимо стање пацијента", наводи Голубовићева.

Питања је кажу много, а грч у стомаку све време не попушта - не зна се шта носи следећи позив, и да ли неком треба саопштити добре или лоше вести .

"Тешко је, јако је тешко стварно и ми се носимо са тим, на пример кажете породици да је стављен на респиратор, а знате све, шта је и каква је реакција и то је тако стално већ скоро две године", навла је Мила Цолић из ковид кол центра.

За четири сата обично буде 250-400 позива, понекад са свега неколико секунди паузе између разговора.

"Жале се људи не могу да добију везу. Људи раде стално али је много позива и линије су једноставно заузете као и у било ком другом кол центру али стиче се утисак да се нико не јавља. Апелујем на све који зову само да буду стрпљиви и упорни", каже координатор ковид кол центра проф. др Миљан Крстић.

Кол-центар ради од 14 до 18 часова. Искуство међутим говори да је позива највише у прва два сата па је везу лакше добити после 16.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи