Читај ми!

Епидемијска ситуација се смирује, ученици се враћају у клупе после распуста

После скоро два и по месеца број новооболелих од коронавируса је пао испод 3.000 у једном дану. Повећано је интересовање и за вакцинацију. После продуженог распуста, ученици се враћају у клупе.

Постепено се смањује број новооболелих. Лекари из ковид система наводе да се ситуација мења набоље и да се бележи више отпуста него пријема, а у појединим ковид амбулантама број првих прегледа смањен је за трећину.

У ковид болници у Батајници, на пример, више је отпуста него пријема, а у КБЦ Земун где су дневно збрињавали 180 оболелих од ковида, последњих дана је за трећину мање пацијената.

Надлежни поручују да је увођење ковид пропусница дало ефекта, а бележи се и већи број вакцинисаних првом дозом.

У Србију би ускоро могла да стигне и вакцина "спутњик лајт". Руско министарство индустрије и трговине очекује да ће у Србији ускоро бити регистрована руска вакцина "спутњик лајт", саопштио је новинарима министар Денис Мантуров.

Како је навео Мантуров, Русија је спровела две трећине уговора за снабдевање Србије вакцином "спутњик В" и испоручила је земљи два милиона доза, преноси агенција Тас.

Ученици основних и средњих школа враћају се настави после јесењег распуста који је трајао од 8. до 12. новембра.

Одлуку о продужетку јесењег распуста донео је Кризни штаб, 4. новембра, због повећаног броја деце у школском узрасту заражених коронавирусом.

Европа је и даље жариште пандемије са два милиона новооболелих само прошле недеље.

Светска здравствена организација упозорила је државе са све већим бројем заражених да не закасне са пооштравањем заштитних мера.

 

 

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи