Читај ми!

Преминуло 59 пацијената, коронавирусом зараженe још 3.484 особе

У Србији су у последња 24 сата регистрована 3.484 случаја коронавируса од тестираних 14.699 узорака. Од последица заразе преминуло је 59 особа. На респиратору су 274 пацијента.

У Србији се бележи благи пад новооболелих од ковида и особа на болничком лечењу. 

Ковид пропуснице примењују се у угоститељским објектима већ више од две недеље. Од понедељка, изменама и допунама Владине уредбе, овај документ је обавезан од 20 сати, уместо од 22 сата у свим угоститељским објектима, коцкарницама и кладионицама. 

Министар здравља Златибор Лончар сматра да је увођење ковид пропусница било кључно да се повећа број вакцинисаних у Србији.

Отварајући у Нишу две нове ангио-сале за инвазивно-кардиолошку дијагностику, Лончар је рекао да би, у интересу грађана, могао да буде продужен рок у коме ће ковид пропуснице бити обавезне. 

Директор Земунске болнице Драгош Стојановић је истакао да ковид мере дају резултате и да су то примарни показатељи једног благог попуштања вируса и благог побољшања опште ситуације. 

Руководилац сектора унутрашње контроле Секретаријата за послове Комуналне милиције Београда Ранко Шекуларац изјавио је за РТС да је ноћас извршена контрола ковид пропусница у више од 800 објеката.

Шекуларац је рекао да је санкционисано 11 особа, а да је у шест објеката уочена неправилност.

Упозорио је да сваки од објеката мора да има одговорног ковид редара, који врши контролу пропусница након 20 часова.

Медицинска заједница широм света спроводи истраживања и клиничка испитивања, како би се становништво заштитило и излечило од ковида 19.

Пулмологија ужичког здравственог центра први пут је укључена у израду студије у трећој фази тестирања новог лека, и резултати о његовој ефикасности су задовољавајући. 

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи