Читај ми!

Шахиста из Ниша матирао корону – Драган је два пута био на респиратору и три месеца у болници

Мајстор Фиде и међународни шаховски судија из Ниша Драган Живић крајем прошле године провео је чак 95 дана у болници борећи се са короном. Тек сада, у новембру, вратио се на посао, а испунио је и обећање лекарима Клинике за анестезију у Нишу, да ће са њима одиграти партију шаха.

Шахиста Драган Живић, чији је живот неколико пута био пред шах-матом, сада пријатељски нуди реми лекарима уз чију је помоћ победио ковид. Човек који је два пута био на респиратору сећа се тих тренутака.

"Негде близу Нове године, како сам се ја мало опоравио, а резултати су били врло лоши, како ко од медицинског особља долази и види на компјутеру оне сигнале, оне резултате, тако ми аплаудира. Једна сестра ми је рекла на почетку, само се тога сећам, рекла ми је – будите храбри", сећа се Драган.

Професор др Радмило Јанковић, директор Клинике за анестезију УКЦ Ниш рекао је да је Живић два пута био на механичкој вентилацији, једном на неинвазивној вентилацији, једном срчани застој, неколико реанимација и тако опоравак који је трајао 95 дана.

"Када су били најтежи тренуци, када нам је требала његова сарадња сећам се да смо га бодрили, ја лично тиме да ћемо још ми играти шах некада", истакао је Јанковић.

Доктор Горан Милошевић, најбољи шахиста међу лекарима, Драганово лечење ипак пореди са фудбалом.

"Наш пацијент Драган Живић је имао два полувремена, једно је било у тој интензивној нези у црвеној зони, а други после на нашој клиници у зеленој зони, како знамо и једно и друго полувреме је битно за коначни исход", каже др Горан Милошевић, помоћник директора.

Живић каже и да се лекари стварно дивовски боре.

"Ја се дивим, неколико пута су ме реанимирали и практично су ме вратили у нормалан живот", испричао је Живић.

Деведесет пет дана свакако је најдужи опоравак у болници, на нишкој Клиници за анестезиологију, кроз коју је прошло готово 3.500 најтежих пацијената, потврђују да се они са тешком клиничком сликом опорављају недељама, па и месецима.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи