Читај ми!

Радојичић: Уводе се четири нова пункта за вакцинацију у Београду

У Београду ће се повећати број пунктова за вакцинацију и тестирање на коронавирус, изјавио је градоначелник Зоран Радојичић.

Пунктови за вакцинацију биће у Бео шопинг центру, ИКЕА Србија, Тржном центру Рајићева и у Тржном центру Стадион, саопштила је Градска управа.

 

Наредба чији је циљ да се омогући већи број пунктова за вакцинацију и тестрирање на корона вирус, донета је синоћ на седници Градског штаба за ванредне ситуације, и одмах ће ступити на снагу.

"Прилагођавајући се и брзо делујући у новонасталој, знатно тежој епидемиолошкој ситуацији, одлучили смо да Београђанима на још четири локације у граду омогућимо вакцинације првом, другом и трећом дозом вакцине", рекао је Радојичић.

Поред ова четири пункта за вакцинацију, одлука је и да се поставе четири мобилна пункта контејнерског типа на отвореном, за потребе тестирања становништва на корона вирус, додао је градоначелник.

Ти пунктови ће бити постављени на располагање референтним државним здравственим установама и заводима, односно Институту за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", Институту за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак", Заводу за биоциде и медицинску екологију и Градском заводу за јавно здравље Београд.

Радојичић је рекао и да је јасно да се ситуација с пандемијом коронавируса врло брзо мења и да је на свима велика одговорност да се постарамо да у највећој могућој мери заштитимо здравље људи, чему ће, каже, допринети нове мере.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи