Читај ми!

Епидемијска ситуација изузетно тешка – на респираторима 290 пацијената

Од почетка епидемије у Србији је на коронавирус позитивно 1.148.645‬ узорака. Од последица заразе преминуло је 10.018 пацијената. Проценат смртности је 0,87 одсто. До сада је тестиран 6.332.571‬ узорак.

Епидемијска ситуација у Србији изузетно је тешка. Расте број преминулих од последица заразе, али и пацијената на респиратору.

Према последњим подацима, забележенo је 5.896 нових случајева коронавируса, од тестирана 19.952 узорка. Од последица заразе преминуле су 63 особе. На респиратору је 290 пацијената.

На болничком лечењу се налази 6.760 пацијената од којих је 290 на респиратору.

На то колико је епидемијска ситуација у земљи озбиљна, упозорава и број деце оболеле од ковида 19.

"Око 5.000 ђака тренутно је заражено коронавирусом", изјавио је министар просвете Бранко Ружић и навео да се за сада не размишља о потпуном преласку на онлајн наставу, али да ће се пратити епидемијска ситуација и у складу са тим донети одлука. 

Струка упозорава да само вакцинација и рестриктивне мере могу да зауставе ширење вируса.

Грађани могу да бирају да ли ће да се вакцинишу једном од четири вакцине - "Синофарм", "Спутњик", "Астра-Зенека" и "Фајзер", а до краја ове недеље стиже и пета - "Модерна". 

Због лоше епидемијске ситуације пре седам дана уведене су и ковид пропуснице неопходне за боравак у угоститељским објектима након 22 сата. Контролу поред инспекције спроводе и припадници Комуналне полиције.

Начелник Комуналне полиције Иван Дивац каже за РТС да улазе у све објекте и да нема повлашћених. Поред угоститељских објеката контролише се и ношење маски у јавном превозу и затвореним објектима попут тржних центара. 

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи