Читај ми!

Ситуација са коронавирусом се не смирује - скоро 10.000 преминулих од почетка епидемије

Од почетка епидемије у Србији је на коронавирус позитивно 1.142.749 узорака. Од последица заразе преминуло је 9.955 пацијената. Проценат смртности је 0.87 одсто. До сада је тестирано 6.312.619 узорака.

Епидемијска ситуација у Србији изузетно је тешка. Расте број преминулих од последица заразе, али и пацијената на респиратору.

Према последњим подацима, забележенo је 4.929 нових случајева коронавируса, од тестираних 16.048 узорака. Од последица заразе преминуло је 65 особа. 

На болничком лечењу налазе се 6.764 пацијентa, од којих је 281 на респиратору.

На то колико је епидемијска ситуација у земљи озбиљна, упозорава и број деце оболеле од ковида 19.

Струка упозорава да само вакцинација и рестриктивне мере могу да зауставе ширење вируса. 

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је да је четврти талас епидемије коронавируса у јеку и да је ситуација и даље веома озбиљна, иако се у последњих неколико дана примећује благи пад броја позитивних.

Истакао је да ће вакцинација и нове мере обуздати четврти талас пандемије и додао да је, након увођења ковид пропусница, најзначајнији податак да се повећао број дневно вакцинисаних особа.

Премијерка Ана Брнабић саопштила је да је Србија прешла број од три милиона пунолетних становника који су примили вакцину против короне и поручила да је да је вакцинација једини начин да победимо вирус.

Пандемија коронавируса оставља последице и на психичко здравље људи - порастао је број пацијената који болују од депресије и анксиозних поремећаја.

Докторка Александра Дутина, психијатар Клинике "Др Лаза Лазаревић", каже да су сва истраживања урађена у свету од појаве коронавируса показала да је пандемија оставила последице на ментално здравље. 

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи