Читај ми!

Преминуло још 65 особа, нових 4.929 случајева заразе

У Србији је, према последњим подацима, забележенo 4.929 нових случајева коронавируса, од тестираних 16.048 узорака. Од последица заразе преминуло је 65 особа. На респиратору је 281 пацијент.

Ситуација са коронавирусом се не смирује, болнице пуне, данима више од 60 преминулих. 

Све више пацијената у најтежем стању због коронавируса. 

Пандемија коронавируса оставља последице и на психичко здравље људи: порастао је број пацијената који болују од депресије и анксиозних поремећаја.

Докторка Александра Дутина, психијатар Клинике "Др Лаза Лазаревић", каже да су сва истраживања урађена у свету од појаве коронавируса показала да је пандемија оставила последице на ментално здравље. 

Код младих од 20 до 24 године је примећен највећи пораст анксиозних поремећаја и депресије. 

Премијерка Ана Брнабић саопштила је да је Србија прешла број од три милиона пунолетних становника који су примили вакцину против короне.

У Србију је јуче стигло пола милиона вакцине "спутњик". Реч је о 250.000 доза прве компоненте и 250.000 друге компоненте ове вакцине.

Председник Србије Александар Вучић рекао је у суботу за Б92 да ће 2. или 3. новембра у Србију стићи вакцине компаније "Модерна".

"Имаћемо упаковану руску вакцину у 'Торлаку', ускоро ћемо имати и кинеску. Имамо оруђе и оружје за борбу против короне", поручио је Вучић.

Стручњаци стално апелују на грађане да се вакцинишу и поштују прописане мере, јер је то једини начин, како кажу, да се супротставимо вирусу.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи