Читај ми!

Преминуле још 62 особе, нових 5.908 случајева заразе – ЕМА одобрила бустер дозу Модерне

Према последњим подацима, коронавирусом је у Србији заражено још 5.908 особа међу тестираних 19.718 узорака. Од последица инфекције преминуле су 62 особе. На респираторима су 274 пацијента.

Епидемијска ситуација са коронавирусом је катастрофална. Мере које су на снази више од годину и по дана, очигледно, нису имале ефекта, те су од викенда уведене и ковид пропуснице у угоститељским објектима од 22 сата.

Невакцинисанима је неопходно да поседују пи-си-ар или антигенски тест, урађен у некој од референтних, односно, државних лабораторија.

Од вечерас, онај ко нема неку од наведених потврда плаћа казну - за правно лице 300.000 динара, за предузетнике 150.000, одговорно лице у фирми 50.000, ковид редари 30.000, а гости објекта 5.000 динара. Контрола ковид пропусница је синоћ била саветодавна.

Око 2.400 инспектора је са Комуналном милицијом и другу ноћ заредом проверавало да ли гости угоститељских објеката имају ковид пропуснице. 

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек рекаo је за РТС да је легитиман потез да држава заштити здравље и животе грађана, а ковид прoпуснице се уводе да се заштите животи.

Сачекаћемо седам до десет дана и ако буде позитивног ефекта ковид пропусница бићемо задовољни, ако не буде, Министарство ће на седници Кризног штаба тражити ригорозније и много ефективније мере, истакао је Ђерлек.

Девојчица од седам година, оболела од коронавируса, прукључена је на респиратор на Институту за мајку и дете "Др Вукан Чупић", речено је Танјугу у тој установи.

Она је четврто дете оболело од коронавируса које је прикључено на респиратор у том институту.  

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи