Читај ми!

Преминуло још 60 особа, нових 6.748 случајева заразе – почела примена ковид пропусница

Према последњим подацима, коронавирусом у Србији заражено је још 6.748 особа међу тестираних 21.383 узорка. Од последица инфекције преминуло је 60 особа. На респираторима 282 пацијента. Почела је примена ковид пропусница у угоститељским објектима.

Вечерас, од 22 часа, у угоститељске објекте моћи ће да се уђе само уз валидну ковид пропусницу.

Као ковид пропусница свим грађанима Србије служиће дигитални зелени ковид сертификат, који су многи летос већ користили за путовање у иностранство или улазак на поједине фестивале и манифестације.

Председница Координационе комисије за инспекцијски надзор министарка Марија Обрадовић је за РТС рекла да су све инспекције укључене у надзор над применом обавезе да се у угоститељским објектима мора имати ковид пропусница. 

Иако забринутост због коронавируса расте, 38 одсто пунололетних грађана Србије, међу којима највише младих, и даље је неодлучно у погледу вакцинације, показују резултати истраживања које су у септембру спровели агенција "Ипсос", Филозофски факултет и Удружење за јавно здравље.

Девет је одсто испитаника који кажу да се сигурно неће вакцинисати, а осам одсто вероватно неће.

Док 51 одсто популације верује да би вакцинација требало да буде добровољна, 34 одсто сматра да би требало да буде обавезна за све, а 15 одсто само за одређене групе попут медицинских радника, запослених у установама социјалне заштите, просвети...

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи