Читај ми!

Нови пресек: Преминуло још 57 особа, новa 7.664 случаја заразе

Према последњим подацима, коронавирусом у Србији су заражене још 7.664 особе од 25.339 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је 57 особа. На респиратору су 274 пацијента.

Епидемијска ситуација у Србији и даље је забрињавајућа. Број новозаражених је и даље висок, а посебно брине број преминулих. У претходних десетак дана није забележен значајан помак ни у проценту грађана вакцинисаних првом дозом.

Седница Кризног штаба за сузбијање пандемије коронавируса заказана је за сутра у 11 сати.

Струка и даље очекује пооштравање мера, држава верује у одговорност грађана.

И док неке земље већ месецима имају ковид пропуснице, како би епидемију ставиле под контролу, у Србији се најављује њихово скоро увођење и процењују ефекти.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић за РТС је објаснио у ком би случају ковид пропуснице биле противзаконите и шта би могло да буде спорно.

"Молнупиравир" стручњаци описују као лек који буди наду и који би могао да утиче на ток пандемије.

МСД је антивирусни лек, који зауставља репликацују вируса у организму. Зато је Влада Србије са произвођачем лека потписала споразум о набавци.

Бојан Тркуља из Удружења произвођача иновативних лекова рекао је за РТС да мора најпре да се поштује процедура – неопходна је дозвола у земљи произвођача, у овом случају из САД.

Пре децембра не можемо да очекујемо став Америчке управе за храну и лекове, каже за РТС магистар фармације Павле Зелић.

Директорка Ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић каже да су капацитети те здравствене установе попуњени су до максимума, додајући да је тренутно хоспитализовано 800 пацијената, од чега 700 у јединицама полуинтензивне неге, а 100 у јединицама интензивне неге.

среда, 16. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи