Читај ми!

Брнабић: Данас консултације са медицинским делом Кризног штаба, забрињава број умрлих

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да ће данас обавити консултације са медицинским делом Кризног штаба да би се видело шта додатно треба учинити. Најавила је да ће седница Кризног штаба бити одржана током следеће недеље. Влада Србије није одустала од ковид пропусница, истакла је Брнабићева.

Премијерка Ана Брнабић рекла је да ће седница Кризног штаба бити одржана током следеће недеље.

"Ја ћу данас имати консултације са медицинским делом Кризног штаба. Ми јесмо у сталном контакту, али данас ћу имати посебно консултације да видимо да ли је потребно било шта да додатно урадимо", рекла је Брнабићева, након што је примила трећу дозу вакцине.

Медицински радници који раде у ковид систему су уморни, верујем да је ово теже него што је било на почетку, број преминулих забрињава, тешко је видети, каже премијерка.

"Морам да кажем, људи, морамо да схватимо да умиру невакцинисани људи. Хвала медијима који причају много о томе, само када би се људи вакцинисали, били бисмо у стању да ослободимо здравствени систем, остало је да причамо и причамо о вакцинацији", каже Брнабићева.

Слушајте лекаре и научнике, који читав живот уче за то, поручила је Ана Брнабић.

У Србији је до сада вакцину против ковида примило укупно 23,51 одсто младих, што је и даље слаб одзив, рекла је Брнабићева и апеловала на старије од 12 година да се одазову позиву за имунизацију.

"Само када би се људи вакцинисали, били бисмо у стању да спасимо животе", рекла је премијерка новинарима и нагласила да ће бити нулта толеранција за непоштовање мера.

Премијерка је рекла да Влада Србије није одустала од ковид пропусница, објашњавајући да је у петак разговарала с повереником за информације од јавног значаја.

"Уколико одлучимо да уведемо ковид пропусницу, ви не можете нигде ући са само једном дозом вакцине. Зато је добро да то сад одмах урадите, да не бисте морали да чекате да добијете ковид пропусницу. Мука је велика јер треба да нађете најбољи рецепт да ово победимо, да сачувате људске животе", рекла је Брнабићева.

Премијерка je рекла да још није упућена ниједна пријава за лекаре који пацијентима не препоручују вакцину и да се на мобилни телефон које је Министарство здравља ставило у функцију ради пријаве, како каже, само јављају антиваксери који прете.

среда, 16. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи