Читај ми!

И даље велики број новозаражених, вакцинација пут за смањење притиска на здравствени систем

У Србији је од почетка пандемије регистровано 1.017.798 случајева заразе коронавирусом, од тестораних 5.898.089 узорака. Од последица ковида 19 преминула је 8.841 особа, а проценат смртности износи 0,87 одсто. На лечењу је 6.591 пацијент, а на респириторима је 269 особа, наводи се на сајту covid19.rs.

Према последњим информацијама, од последица инфекције коронавирусом у Србији су преминуле 53 особе. Коронавирус је потврђен код још 6.930 људи, од 23.660 тестираних узорака. 

Последњих дана из ковид болница поручују да је мањи број пријема него отпуста, или је изједначен. Ипак, из Клиничко-болничког центра Звездара упозоравају - капацитети су попуњени, хоспитализована су 402 пацијента.  

Директор Клиничко-болничког центра Звездара Петар Сворцан каже за РТС да су у тој болници смештене и породице, мајка, син и снаја, који су 1975. годиште.

"Ситуација је доста тешка, онолико пацијената колико отпустимо толико и примимо. Ми смо 19. септембра ушли у ковид систем и кроз нашу болницу је до сада прошло преко 1.000 пацијената", истиче Сворцан.

Иако се број новозаражених дневно смањује, у ковид болницама Здравственог центра у Врању и даље је већи број пријема него отпуста. Др Слађан Станковић рекао је за РТС да је ванредна и тешка епидемијска ситуација у већем делу Пчињског округа.

Сваки бол који дуго траје и не зависи само од покрета, него се осећа и у мировању, који је праћен осећајем јутарње укочености и присутан у малим зглобовима, првенствено шака и стопала, треба да побуди сумњу на реуматоидни артритис, упозорио је доктор Горан Радуновић, в.д. директора Института за реуматологију Србије. Поводом Дана борбе против реуматоидног артритиса и запаљенских болести Радуновић је указао да је вакцинација тих пацијената против коронавируса главни циљ.  

 

среда, 16. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи