Читај ми!

Преминуло 50 пацијената, заражене још 5.983 особе – сутра у 14 часова седница Кризног штаба

У Србији су према последњим подацима, забележена 5.983 нова случаја коронавируса, од 19.452 тестирана узорка. Од последица заразе преминуло је 50 особа. На респираторима је 256 пацијената.

Епидемијска ситуација у Србији је све тежа, епидемиолози упозоравају да се налазимо под најјачим ударом коронавируса од почетка епидемије. Црвене зоне се убрзано пуне. Здравствени систем све је оптерећенији.

Седница Кризног штаба биће одржана највероватније у уторак, најавила је премијерка Ана Брнабић. 

Руководилац Центра за анестезиологију и реаниматологију УКЦС проф. др Небојша Лађевић рекао је за РТС да су Инфективна клиника и ковид болница у Батајници изузетно оптерећене и да се може рећи да се тражи место више.

Навео да се показало да нема правила и да сви могу да оболе, али да је највећи број пацијената који су витално угрожени и имају тешку клиничку невакцинисан

"Шанса да дођете у веома критично стање, да завршите на респиратору, уколико сте вакцинисани, јесте мала. Можда пластично да представимо, то вам је разлика као да вакцинисани прелази улицу на пешачком, на зелено светло, а невакцинисани претрчава на црвено у пуном саобраћају. Толика вам је разлика у шанси да завршите са тешком клиничком сликом", поручио је Лађевић. 

Према подацима Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" само у првој недељи септембра ковидом је заражено 2.437 деце. 

Ана Милинковић, начелница Педијатријске службе у дому здравља "Савски венац", наводи за РТС да је став да децу са коморбидитетима, хроничним болестима треба вакцинисати како би се спречио развој тежих клиничких слика које су код њих могуће.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи