Читај ми!

Нови пресек – преминуло још 46 особа, нови 7.271 случај заразе

У Србији је, према последњим подацима, забележен 7.271 нови случај коронавируса, од 22.715 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је 46 пацијената. На респираторима је 246 људи.

Србија је под најјачим ударом коронавируса од почетка епидемије. Због погоршања епидемијске ситуације, Клиничко-болнички центар "Др Драгиша Мишовић" од данас је поново потпуно у ковид режиму.

Заменик директора Клиничко-болничког центра "Др Драгиша Мишовић" Предраг Савић рекао је за РТС да је "Мишовић" јуче и прекјуче измештао пацијенте и од данас је потпуно у ковид режиму.

"Хирурзима је одузето да се баве својим позивом јер смо сада поново у ковид режиму. Троје пацијената је већ упућено у А блок "Драгише Мишивић", а обезбеђено је 300 лежећих места за ковид пацијенте", навео је Савић. 

Вирусолог и микробиолог Миланко Шеклер каже за РТС да су највећи проблеми, што се тиче погоршања епидемијске ситуације, огромни скупови, весеља, свадбе, спортски догађаји, концерти без икакве контроле. За ковид пропуснице је касно, поновио је Шеклер.

Оптимистична ситуација је једино у школама. Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је да у наредној недељи неће бити места у Србији у којем ће цела школа радити онлајн, односно, само по трећем моделу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа донео одлуку да од наредне недеље ниједна школа не ради само по трећем моделу.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи