Читај ми!

Преминуло 40 пацијената, коронавирусом заражене још 6.462 особе

Према последњим подацима, у Србији је у последња 24 сата коронавирус потврђен код још 6.462 особе, од тестираних 21.290 узорака. Од последица заразе преминулo је 40 оболелих. На респиратору се налази 201 пацијент.

Епидемијска ситуација у Србији је све сложенија, расте број заражених и преминулих, али и број пацијената на болничком лечењу и респиратору. Црвене зоне болница се пуне, а расте и број младих, али и деце заражене коронавирусом.

У Нишу је од последица ковида преминула 23-годишња породиља након што јој се стање нагло погоршало.

За пет дана петоро младих преминуло је у ковид болници у Батајници.

"У ковид болници у Батајници у последњих пет дана битку са коронавирусом изгубило је петоро младих невакцинисаних, од којих је најстарији имао 26 година, а нису имали придружене болести", изјавила је директорка те здравствене установе Татјана Аџић Вукичевић.

Вакцинација је једини излаз из епидемије. Нови декан Медицинског факултета у Београду, професор Лазар Давидовић, поручио је да су студенти медицине за пример, будући да је међу њима висок проценат вакцинисаних. Анкета студентског парламента показала да је на шестој години студија вакцинисано 92 одсто студената, а да ће још четири одсто то урадити у наредном периоду.

Министарство просвете објавило је по којим моделима ће радити школе у Србији у току пете недеље рада

четвртак, 17. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи