Читај ми!

Ружић: Опаметимо се, здравље и образовање деце нећу да жртвујем

Mинистaр просвете, науке и технолошког развоја Бранкo Ружић апeловао је на грађане да послушају лекаре да је вакцинација једини спас, као и да је то једини начин да задржимо децу у клупама. Докле год поједини иду на весеља, скупове и невакцинисани игноришу све што се прича и свесно шире заразу из овог вртлога нећемо изаћи. Ја здравље и образовање деце нећу да жртвујем, поручио је Ружић.

Бранко Ружић је истакао да није прошао дан да у Министарству просвете  не дискутују са здравственом струком о томе шта све може да се учини да ученици у својим клупама буду здрави и безбедни. 

"Апелујем на грађане, а и о томе говорим на Kризном штабу, да схвате да као што послушамо лекара за антибиотик, лек за притисак и друго, да исто тако послушамо лекаре да је вакцинација једини спас, једини начин да поново будемо онај срчан народ, да радимо све као и пре, па и да задржимо децу у клупама", навео је Ружић у саопштењу.

"Kао први чувар образовног система нећу да дозволим никада да деца буду угрожена и зато и имамо све више школа које прелазе на онлајн наставу. Али докле год поједини иду на весеља, скупове и невакцинисани игноришу све што се прича и свесно шире заразу из овог вртлога нећемо изаћи. Ја здравље и образовање деце нећу да жртвујем", наглашава Ружић.

Наглашава да ће они у Министарству и просветни радници дати максимум да деца што дуже буду у клупама са вршњацима и својим наставницима, али да не могу сами то да обезбеде. "Опаметимо се", поручио је Ружић.

четвртак, 17. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи