Читај ми!

Нови пресек – преминуло 35 особа, заражено још 6.745 људи

Према последњим подацима, у Србији је у последња 24 сата коронавирус потврђен код још 6.745 особе, од 22.547 тестираних. Преминуло је 35 оболелих. На респиратору je 177 пацијента.

Расте број оболелих у Србији, а све је више и деце заражене коронавирусом. У Крагујевцу је међу хоспитализованима и беба рођена пре девет дана.

Заменик директора Института за мајку и дете "Др Вукан Чупић", професор Владислав Вукомановић, каже за РТС да је у тој здравственој установи тренутно на лечењу седам особа у ковид делу, али да нису у тешком стању.

Нагласио је да је важна вакцинација деце узраста од 12 до 18 година, као и да предлог за увођење ковид пропусница подразумева да оне буду неопходне старијима од 16 година.

Министарство просвете објавило је списак по којим моделима ће радити школе у Србији у току четврте недеље рада.

Mинистaр просвете, науке и технолошког развоја Бранкo Ружић апeловао је на грађане да послушају лекаре да је вакцинација једини спас, као и да је то једини начин да задржимо децу у клупама.

"Kао први чувар образовног система, нећу да дозволим никада да деца буду угрожена и зато и имамо све више школа које прелазе на онлајн. Али докле год поједини иду на весеља, скупове и невакцинисани игноришу све што се прича и свесно шире заразу из овог вртлога нећемо изаћи. Ја здравље и образовање деце нећу да жртвујем", наглашава Ружић.

четвртак, 17. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи