Читај ми!

У Србији број новозаражених не престаје да расте, у Аустрији пооштрене мере

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 830.884‬ особе, а забележен је 7.601‬ смртни случај. Проценат смртности је 0,91 одсто. На болничком лечењу налази се 3.211 пацијената, од којих је 156 на респиратору, показују подаци са сајта covid19.rs.

Епидемијска ситуација у Србији је све сложенија, расте број заражених и преминулих, али и број пацијената на болничком лечењу и респираторима.

Лекари понављају да је једини излаз из епидемије вакцинација, а надлежни подсећају да ће се строже контролисати актуелне мере. 

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон рекао је за РТС да бисмо следеће недеље могли да имамо више од 8.000 нових случајева дневно и да се искрено нада да ће ковид пропуснице бити уведене.

Члан Кризног штаба је навео да се они који не желе да се вакцинишу ослањају на измишљотине.

"Потпуно је нејасно зашто ми не прихватамо оружје које имамо у рукама и нејасно је зашто не можемо да схватимо да је то одлучивање да скинемо маске и да се веселимо потпуно погрешно. Треба да се ради на томе. Што се тиче деце, не очекујем да ће бити промене. Међутим, хоћу да останем упамћен, да се зна да је вакцинација деце излаз из ове ситуације, без обзира на то што ће бити огроман број противника", нагласио је Кон.

У Србију је стигла нова количина супстанце за производњу вакцине "спутњик В" на Институту Торлак. Стигло је 600 литара супстанце, што је довољно за производњу око милион доза вакцина.

Србија је од ЕУ добила 26 возила специјализованих за превоз вакцина и тимова за вакцинацију. Добиће их 24 завода и института. Возила садрже сет за давање кисеоника, замрзивач за транспорт вакцина на ниским температурама.   

четвртак, 17. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи