Читај ми!

Подаци забрињавају – преминуло 26 пацијената, коронавирусом заражене још 7.723 особе

Према последњим подацима, у Србији су потврђена 7.723 нова случаја заразе коронавирусом од 27.927 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је још 26 пацијената. На болничком лечењу налази се 3.211 пацијената, од којих је 156 на респираторима.

Наставља се раст броја заражених коронавирусом у Србији. Лекари понављају да је једини излаз из епидемије вакцинација, а надлежни подсећају да ће се строже примењивати актуелне мере.

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон рекао је за РТС да бисмо следеће недеље могли да имамо преко 8.000 нових случајева дневно и да се искрено нада да ће ковид пропуснице бити уведене, као и да је из Градског завода за јавно здравље покренута иницијатива да треба да се окупљају они људи који су заштићени или имају негативан тест.

Осврнуо се и на то што се већина људи не придржава противепидемијских мера.

"Имамо неку потребу да певамо, 'не може нам нико ништа, јачи смо од судбине' – то је наш мото и у тој наводној снази заборављамо да имамо врло снажно оружје којим можемо да се штитимо, а с друге стране, забијамо главу у песак, као да се ништа не догађа, не видимо људе који умиру, не видимо здравствене раднике који се сатиру од посла", нагласио је Кон.

Србија је од ЕУ добила 26 возила специјализованих за превоз вакцина и тимова за вакцинацију. Добиће их 24 завода и института. Возила садрже сет за давање кисеоника, замрзивач за транспорт вакцина на ниским температурама. 

Председник Александар Вучић захвалио је Европској унији на донацији, истичући да је тиме решен проблем бржег допремања вакцина широм Србије. Вучић је апеловао на грађане да се вакцинишу.

"Вакцинишите се, јер невакцинацијом угрожавамо здравље свих других, а то је од пресудног значаја за наш напредак, за развој економије", рекао је Вучић. 

четвртак, 17. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи