Читај ми!

Преминуло још 25 особа, нових 6.089 случајева заразе – заказана седница Кризног штаба

Према последњим подацима, у Србији је коронавирус потврђен код још 6.089 oсоба од 22.824 тестирана узорка. Од последица заразе преминуло је 25 пацијената.

Коронавирус не посустаје. У Србији већ неколико дана више од 5.000 новозаражених. Све је више и прегледа у ковид амбулантама, али и пацијената на болничком лечењу.

Велики је притисак на здравствени систем. Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да епидемијска ситуација у Србији није добра, као и да ће болница у Младеновцу примати ковид пацијенте.

Од данас je у ковид систему КБЦ "Др Драгиша Мишовић", а од сутра и КБЦ "Бежанијска коса". Уз личну одговорност вакцинација је најбоља заштита, истичу стручњаци. 

Србија добија фабрику за производњу вакцина компаније "Синофарм". Са партнерима из Кине и Емирата, постављен је камен-темељац. Пре неколико дана у нашу земљу је стигла и сировина за кинеску вакцину, намењена процесу тестирања.

Директорка ковид болнице у Батајници др Татјана Аџић Вукичевић рекла је за РТС да је за време проведено у ковид болници научила да се ради о опаком, опасном вирусу и да је, кад год смо му окренули леђа, нападао јаче и убојитије. Поручује да је вакцинација једини излаз. 

Због све сложеније епидемијске ситуације неке школе од понедељка прелазе на комбиновани или онлајн систем наставе. 

Чак 40 општина у средње школе уводи трећи, онлајн модел, наведено је у саопштењу Министарства просвете. 

четвртак, 17. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи