Читај ми!

Преминулe још 24 особe, нова 5.633 случаја заразе – ЕУ скинула Србију са "зелене листе"

Према последњим подацима, у Србији је коронавирус потврђен код још 5.633 oсобе од 21.757 тестираних узорака. Од последица заразе преминулa су 24 пацијента. На респиратору 121 особа.

Епидемијска ситуација се погоршава из дана у дан. Све је већи број особа у болницама, на респиратору и преминулих.

Све више болница улази у ковид систем. Расте број прегледа и у ковид амбулантама.

У ковид болници у Батајници тренутно се лечи око 700 оболелих. Директорка те установе, др Татјана Аџић Вукичевић, рекла је за РТС да за десет месеци рада није било тежег млађег пацијента од двадесетогодишње девојке.

"За осамнаест месеци колико се боримо са пандемијом и десет месеци рада ковид болнице, нисмо имали тежег млађег пацијента. Девојка стара 20 година, апотекар из Београда, невакцинисана, нема ниједну придружену болест. Јуче је интубирана, она нема плућа, дише са левим врхом плућа, њена плућа су зацементирана", каже она.

Наводи да од десет пацијената у јединици интензивне, нико није вакцинисан.

Због све горе ситуације у Србији, амбасадори земља чланица ЕУ 27 одобрили су на састанку у Бриселу скидање Србије са листе земља безбедних за путовања преко спољних граница Шенгена.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић каже за РТС да ћемо моћи да путујемо под знацима навода нормално у односу на ковид ситуацију.

"Сви знамо да је неопходно или да сте вакцинисани или негативни пи-си-ар тест. Здравствена ситуација у Србији се алармантно погоршава и то ће сигурно утицати на одлуке које ће данас бити донесене", навела је Матићева.

четвртак, 17. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи