Читај ми!

На КиМ уништавају више од 100.000 доза вакцина

Власти у Приштини одлучиле су да униште 133.000 антиковид вакцина Астра-Зенека, јер су остале неискоришћене до 31. августа када им је истекао рок употребе, преносе медији на албанском.

Вакцине које треба уништити биле су део донације Норвешке, којима је рок употребе истекао 31. август, а разлози за њихову неупотребу леже у неспремности за примање вакцина, техничким потешкоћама у покушају заказивања термина и пропаганди о штетности вакцина.

Више од 100.000 вакцина није утрошено упркос чињеници да је на Косову и Метохији најнижа стопа вакцинације у Европи, од 15,7 одсто, да је у протеклих седам дана на КиМ од инфекције коронавирусом умрло 157 људи и регистровано више од 12.000 нових случајева инфекције.

Косовски министар здравља Арбен Витиа рекао је да су многи људи одбили да приме вакцину Астра-Зенека након "дезинформација" да им је истекао рок употребе.

На КиМ људи могу да бирају између вакцина Астра-Зенеке и Фајзер-Бионтека, али се већина одлучила за Фајзер због спекулација о вакцинама Астра-Зенека.

Из владе је најављено да ће наредних дана на КиМ стићи 500.000 доза Фајзер вакцина из Сједињених Држава, и 250.000 Астра-Зенека вакцина из Немачке и Италије, и то као донације.

На Косову и Метохији је прву дозу вакцине до сада примило 570.579, док је 291.645 особа вакцинисано другом дозом.

петак, 18. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи