Читај ми!

Расте број заражених, ни приближно довољно вакцинисаних за колективни имунитет

У Србији су од почетка епидемије регистровано 769.803 случаја заразе коронавирусом. Од последица ковида 19 до сада су преминуле 7.322 особе. Укупно је тестирано 5.058.559 људи. Проценат смртности је 0,95 одсто. На болничком лечењу је 1.347 пацијената, наводи се на сајту covid19.rs.

Према последњем пресеку, у Србији је коронавирус потврђен код још 3.524 особе од 16.134 тестирана узорка. Од последица заразе преминуло је 15 особа. На респиратору је налази 79 пацијената.

У Новом Саду је отворена нова ковид болница, изграђена за четири месеца. Болница ће имати 616 постеља.

Отварању ковид болнице присуствовала је премијерка Србије Ана Брнабић, која је поручила да су опремљеност и нега која ће моћи да се пружи пацијентима на максималном нивоу, и да не постоји ништа више што једна држава може да уради, а здравствени систем да пружи пацијентима да би се сачували њихови животи и здравље.

Докторка Верица Бојчић, директорка Дома здравља Прокупље рекла је за РТС да су од последица коронавируса преминула два доктора која су радила у сеоској амбуланти Житни Поток.

Код њих је констатована корона, навела је докторка и позвала све грађане да се вакцинишу.

"Ово је велики губитак за нас, они су се заразили од пацијената, и још једном кажем – вакцинација омогућава да се преживи", каже докторка.

Школе су места које последње треба затварати и не треба имати страх од окупљања деце, јер ни у ранијем периоду није било великог заражавања међу школском децом, рекла је директорка Института "Батут" докторка Верица Јовановић.

Број вакцинисаних просветара је око 50 одсто и докторка Јовановић је апеловала на просветаре да се вакцинишу. Када је реч о броју заражене школске деце, каже да она нису праћена током лета, јер тада нису боравила у школи.

У Основној школи "Милан Ракић", у којој је двадесет деветоро деце после рекреативне наставе било позитивно на коронавирус, била је и просветна инспекција. Та деца су, срећом, у лакшем стању и нису ни пошла у школу.

петак, 18. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи