Читај ми!

Борбу са ковидом изгубило још 14 особа, нови 2.981 случај заразе

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код 2.981 особе од тестираних 15.529 узорака. Борбу са ковидом изгубило је још 14 оболелих. На респиратору је 80 пацијената.

Погоршава се епидемијска ситуација у Србији. Повећава се број пацијената у болницама и на респиратору, чија подршка у борби за живот неретко затреба и врло младим особама.

Директорка Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство др Јелена Беговић навела је за РТС да делта сој преузима примат у Србији, да је јако брзо ушао у популацију и истиснуо све досадашње сојеве.

"На почетку пандемије једна особа је могла да зарази две, сада је делта сој довео до тога да један човек може да зарази осам до девет људи", навела је Беговићева.

Сутра почиње школска година, а министар просвете Бранко Ружић рекао је, гостујући у Дневнику РТС-а, да ће у највећем делу Србије бити зелено светло за почетак школске године, а да је најважније да ће часови трајати 45 минута и да ће рад почети на традиционалан начин.

Напоменуо је да ће се на најприкладнији начин пратити епидемиолошка ситуација у школама, као и мере и на основу тога опредељиваће се у којој зони ће бити одређена локална самоуправа.

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић, изјавио је да ће се инсистирати на појачаном надзору поштовања епидемиолошкох мера у јавном превозу, тржним центрима и мегамаркетима.

"Инсистираћемо на појачаном надзору. Број један ће бити јавни саобраћај, јер је јавни превоз по неком приоритету ризика препознат као делатност која ће сигурно у овој епидемиолошкој ситуацији погоршања, имајући у виду бројке, бити први на листи", рекао је Стаменковић за РТС.

Како додаје, контролисаће се и угоститељски објекти, а акценат ће поново бити стављен и на тржне и на мегамаркете јер, како каже, ту велики број запослених није поштовао своје обавезе.

петак, 18. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи