Читај ми!

Болнице се пуне, све више младих међу оболелима – ковид амбуланте од данас продужавају радно време

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 753.581 особе, а забележено је 7.248 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

У Србији се погоршава епидемијска ситуација – вирус је, према последњем пресеку, потврђен код још 2.434 особе, а тестирано је више од 14.447 људи. Од последица заразе преминуло је још 8 особа.

Ковид болнице се пуне, а међу пацијентима је све више младих. Због погоршања епидемијске ситуације, ковид амбуланте продужавају радно време: радним данима од 7 до 20, а суботом од 8 до 18 часова.

Са растом броја заражених, у неким крајевима расте интересовање за вакцине. У Краљеву је 1.700 људи примило трећу дозу.

Вакцину је до сада примило око 70 одсто здравствених радника.

Млади треба да буду вакцинисани да би заштитили и опште и репродуктивно здравље, рекла је за РТС Ана Митровић Јовановић, начелница Дневне болнице у ГАК Народни фронт.

Заменица директора Клинике за инфективне и тропске болести Ивана Милошевић рекла је да је старосна структура пацијената различита, да има пуно младих, као и старијих људи. У овом тренутку најтежи болесник кога лечи има 29 година, навела је Милошевићева.

У првој недељи нове школске године у свим основним и средњим школама биће организована непосредна настава, осим у 15 општина. То су Кладово, Петровац на Млави, Нова Варош, Прибој, Ужице, Ваљево, Деспотовац, Јагодина, Параћин, Свилајнац, Рековац, Ћуприја, Прешево, Нови Пазар и Бојник.

У тим срединама настава ће бити по комбинованом моделу, док ће у Тутину настава у средњим школама бити онлајн.

петак, 18. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи