Читај ми!

Данас у 16 часова заседа Кризни штаб; Брнабић: Главна тема почетак школске године

У Србији је од почетка епидемије коронавирус потврђен код 744.150 људи, а борбу са ковидом изгубило је 7.218 особа. У болницама је близу 1.000 оболелих, а на респираторима 39 пацијената. За данас је заказана седница Кризног штаба на којој ће се расправљати о актуелној епидемијској ситуацији.

Према последњем пресеку, у Србији је потврђено 1.837 нових случајева заразе, а преминуле су 4 особе.

Седница Кризног штаба биће одржана у 16 часова, а на њој ће бити речи о тренутној епидемијској ситуацији, почетку школске године, као и повећању степена вакцинације.

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек рекао је за РТС да ће се на седници Кризног штаба одлучивати о новим мерама, али није прецизирао о чему ће се тачно разговарати.

Истакао је да ће Кризни штаб сигурно донети нове мере јер са, како каже, постојећим стањем и постојећим мерама не можемо чекати септембар.

Професор Радмило Јанковић, заменик директора Универзитетског клиничког центра у Нишу, рекао је за РТС да ће Кризни штаб и Влада ићи у правцу ковид пропусница.

"Нешто се мора учинити, мислим да смо достигли максимум са вакцинацијом, не мислим да се сада може још много тога учинити апелима", навео је Јанковић и додао да је нецивилизацијски да неко дође у болницу, да не може да се вакцинише из здравствених разлога и да га зарази здравствено особље.

Свакодневно расте број заражених, али и хоспитализованих. Директор КЦ Крагујевац, проф. др Предраг Саздановић, рекао је за РТС да је порасту броја хоспитализованих допринело све – и славља и неодговорно понашање и повратак с летовања.

"Питање је дана када ћемо отворити четврту клинику са 40 и нешто места да бисмо се спремили за оно што нас чека ове недеље", рекао је Саздановић.

Широм Србије почела је имунизација трећом дозом вакцине. Др Миланко Шеклер, вирусолог и микробиолог, рекао је за РТС да је примио трећу дозу вакцине како би појачао и продужио имунитет. Нагласио је да би ваљало да свако коме је прошло шест месеци од друге дозе добије трећу.

петак, 18. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи