Читај ми!

Преминуле још 4 особе, нових 1.837 случајева заразе

У Србији је коронавирус потврђен код још 1.837 oсоба, од 12.091 тестираног узорка. Од последица заразе преминуле су 4 особе. На респираторима 39 пацијенaтa.

Све је више заражених коронавирусом, а због агресивног делта соја вируса очекује се да ће њихов број бити све већи.

Расту броја новооболелих доприносе славља, неодговорно понашање, и повратак с годишњег одмора.

У Крагујевцу, питање је дана када ће Клинички центар отворити и четврту клинику са 40 места за ковид пацијенте, каже директор Клиничког центра Предраг Саздановић који је као највеће жариште означио Будву.

Сутра заседа Кризни штаб, очекује се да да смернице за почетак школске године – да ли ће се настава одржавати регуларно, хоће ли часови трајати 30 или 45 минута. У центру пажње је и питање – како повећати степен вакцинације. 

Заменик директора Универзитетског клиничког центра у Нишу Радмило Јанковић рекао је за РТС да ће Кризни штаб и Влада ићи у правцу ковид пропусница.

Нецивилизацијски је да неко дође у болницу, да не може да се вакцинише из здравствених разлога и да га зарази здравствено особље, навео је Јанковић. 

Др Миланко Шеклер је примио трећу дозу вакцине због тога што, како је објаснио, она има функцију да појача и продужи имунитет који је створен примарном вакцинацијом. 

Нагласио је да је комбиновао вакцину и да врхунска имена имунологије сматрају да је комбинација вакцина одлична ствар. 

Према најновијој анализи Института "Батут" највише је вакцинисаних из између 70 и 79 година – бар једном дозом вакцине 78,6 одсто грађана. Забрињава одзив младих, само 15 одсто грађана старости између 18 и 24 године примило је вакцину против ковида.

петак, 18. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи