Читај ми!

Радојичић: Морамо направити разлику у третману вакцинисаних и оних који то нису

Градоначелник Београда Зоран Радојичић каже за РТС да постоји значајна подела између људи који су вакцинисани и оних који нису, и да се мора направити разлика у третману између једних и других.

Зоран Радојичић је у Дневнику РТС-а, поводом погоршања епидемијске ситуације, рекао да се процедура уласка на "Бир фест", која укључује негативан тест или доказ о вакцинацији, поштује и олакшава ситуацију.

Нагласио је да дефинитивно постоји значајна подела између људи који су вакцинисани и оних који нису.

"Морамо направити разлику у третману између једних и других. У Београду ће и даље бити значајних дешавања и морамо водити рачуна о спровођењу мера. Врло је важно нагласити да ће бити више догађања у затвореном простору и то је разлог више да будемо обазриви", рекао је градоначелник.

Плаше га, напомиње, хладнији дани и затворени простор. "Догађаји који се буду одвијали у затвореном простору повећавају ризике да се инфекција шири. Ммораћемо више у тим тренуцима да инсистирамо на спровођењу мера, ношењу маске, на дистанци. На тај начин ћемо, надам се, пандемију држати под контролом", каже Радојичић.

"Постоји интересовање за трећу дозу" 

Наводи да се, према последњим подацима, повећава број прегледа - око 1.200 првих прегледа је било просечно прошле недеље, а контролних око 600.

У Београду је, како додаје, прву дозу вакцине примило 56 одсто пунолетних, а 54 одсто је вакцинисано са обе дозе.

"Јуче је било око 1.700 људи који су добили трећу дозу. Постоји интересовање у том сегменту. Дефинитивно немамо другог начина да се изборимо са пандемијом него да скренемо пажњу људима који се нису вакцинисали – да се морају вакцинисати", поручио је градоначелник

Закључује да је много боље да то ураде зато што желе, уместо због страха и последица које буду видели у околини.

петак, 18. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи