Читај ми!

Епидемијска ситуација се компликује, болнице се пуне – да ли нас очекују нове мере

Већ неколико дана у Србији је више од хиљаду и по заражених коронавирусом дневно. Стручњаци понављају да је једини начин да се пандемији стане на пут – вакцинација. Седница Кризног штаба биће одржана следеће недеље, најављује министарка Дарија Кисић Тепавчевић.

Епидемијска ситуација у Србији је све неповољнија. Од почетка пандемије у Србији је тестирано 4.895.234 особа, регистрован је 741.071 случај коронавируса, а од последица ковида преминуло је 7.206 пацијената. Проценат смртности је 0,97. Највише заражених је у Београду.

Др Јелена Величковић, помоћница директора ковид болнице у Батајници, рекла је за РТС да је ситуација алармантна, јер тако брзо попуњавање капацитета у болници до сада нису имали прилике да виде. 

Председник Србије Александар Вучић изјавио је поводом погоршане епидемијске ситуације и евентуалног увођења нових мера, да не жели да се меша у посао епидемиолога, али да ће их замолити да какве год одлуке да доносе, оне буду блаже, јер, како је рекао, морамо да научимо да живимо са вирусом.

Још једном је позвао све да се вакцинишу, јер су вакцине обезбеђене.

Кризни штаб за сузбијање епидемије коронавируса заседаће следеће седмице, најавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

"Сваки дан имамо редовне консултације и будите уверени да сагледавамо све могуће опције. Што се тиче састанка целокупног тима Кризног штаба, он ће бити у току следеће недеље, не могу да кажем тачно време", рекла је Дарија Кисић Тепавчевић одговарајући на питања новинара у Београду.

Удружење педијатара је још пре шест, седам недеља упозорило на могућност појаве делта соја и ми смо већ тада позвали на вакцинацију, рекао је за РТС председник Удружења педијатара Србије проф. др Георгиос Константинидис.

Додао је да се врло често заклињемо у децу, а нисмо у стању као друштво да извршимо вакцинацију и на тај начин њих заштитимо. Нагласио је да Удружење педијатара подржава препоруку СЗО да се у школу иде на класичан начин.

петак, 18. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи