Читај ми!

Селаковић уручио вакцине - донацију Србије Либану

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић уручио је у Бејруту 20.000 доза "спутњик" вакцина - први део помоћи од 40.000 вакцина које је Србија донирала Либану, саопштило је Министасртво спољних послова.

Донацију је примила заменица премијера, министарка одбране и вршилац дужности министра спољних послова Либана Зејна Акар, која је изразила захвалност на донацији, и упознала шефа српске дипломатије са епидемиолошком ситуацијом у тој блискоисточној земљи.

Министри су разговарали и о економској ситуацији у Либану и ургентним потребама за енергентима, наводи се у саопштењу.

Селаковић је пренео спремност Србије да и на друге начине помогне пријатељском Либану у суочавању са актуелним изазовима.

Селаковић је либанској колегиници захвалио на принципијелној и активној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Министар је шефици либанске дипломатије овом приликом лично уручио позивно писмо за учешће на обележавању 60. годишњице Покрета несврстаних у Београду.

"Званичници Либана исказали велику захвалност Србији"

Шеф српске дипломатије се, првог дана званичне посете Либану, одвојено састао и са председником Либана Мишелом Ауном и председником Владе Либана Хасаном Диабом.

Селаковић каже да су на свим састанцима званичници Либана исказали велику захвалност председнику Александру Вучићу, Влади Србије, Републици Србији и њеним грађанима на несебичној помоћи коју смо пружили и донацијом вакцина, али и донетом одлуком о донацији 45 тона прехрамбених производа народу Либана.

„Народ Либана се налази у не тако једноставној, већ у прилично изазовној ситуацији, једној од најтежих од настанка Републике Либан", навео је министар Селаковић.

Министар Селаковић је истакао да је на састанцима било речи и о другим врстама помоћи које би Србија евентуално могла да пружи пријатељском Либану, као и о различитим видовима побољшања наше билатералне сарадње, не само на пољу сарадње два министарства спољних послова, већ нарочито на пољу економије.

„Разговарали смо о свему ономе што би могло да послужи народу Либана и Републици Либан од српских искустава, а на плану њиховог економског опоравка за којим ова земља и те како жуди", рекао је Селаковић.

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи