Читај ми!

Борбу са ковидом изгубила 3 пацијента, коронавирус потврђен код још 290 особа

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 290 особа, од тестираних 10.446. Од последица заразе преминуле су 3 особе. На респиратору 11 пацијената.

Како РТС сазнаје, у среду ће бити одржана седница Кризног штаба за борбу против коронавируса, која ће почети у 16 часова.

Последњих неколико дана, расте број новозаражених коронавирусом. Стручњаци истичу да нас бројеви упозоравају на то да је четврти талас пред нама, и да ће на удару бити невакцинисани, те да је неопходно убрзање вакцинације.

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек рекао је за РТС да је тренутна епидемијска ситуација у Србији комплексна и да за месец дана може бити забрињавајућа.

"Евидентно је, с појавном сунчаних дана и годишњих одмора, да су људи заборавили да је коронавирус присутан и да су заборавили да треба да се вакцинишемо. Углавном су своју пажњу усмерили на коришћење годишњих одмора и опустили се", рекао је Ђерлек. 

Поручује да је врло ризично невакцинисан чекати делта сој и јесен.

Када је реч о трећој дози вакцине, Стручни комитет је дао препоруку за њу.

"Сви се спремамо да мирно дочекамо јесен и размишљамо о чувању здравља и мислим да један велики део грађана поступа онако како треба, а трећа доза је нешто што нам треба, посебно за одређене категорија становништва", рекао је Ђерлек.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон рекао је да је епидемијска ситуација погоршана и да ће се и даље погоршавати, као и да очекује да ће током ове недеље број новозаражених на дневном нивоу бити више од три стотине.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи