Читај ми!

Лекари упозоравају да се епидемијска ситуација погоршава, у среду заседа Кризни штаб

У Србији су до сада регистрована укупно 720.353 потврђена случаја ковида 19. Од почетка епидемије преминуло је 7.105 особа, а до сада је тестирано 4.623.680 људи. На лечењу је 338 пацијената, 11 на респиратору, наводи се на сајту Министарства здравља.

Како РТС сазнаје, у среду ће бити одржана седница Кризног штаба за борбу против коронавируса.

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек каже за РТС да је тренутна епидемијска ситуација у Србији комплексна и да за месец дана може бити забрињавајућа. Поручује да је врло ризично невакцинисан чекати делта сој и јесен.

Објаснио је за које грађане се препоручује трећа доза вакцине, али и истакао да сви могу да се јаве и приме трећу дозу.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон истиче да је епидемијска ситуација погоршана и да ће се и даље погоршавати, као и да очекује да ће током ове недеље број новозаражених на дневном ниову прећи број од 300.

Наводи да ће у наредном периоду сигурно доћи и до четвороцифреног броја новозаражених на дневном нивоу, да је сада хоспитализовано око 300 особа, али да не очекује притисак на здравствени систем као што је био када смо имали више од 9.000 хоспитализованих.

Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је да се темпо ширења коронавируса убрзао у неким земљама, па тако према подацима заснованим на извештајима националних агенција Грчка и Кипар имају највећу стопу заразе од почетка пандемије, док Шпанија и Португал региструју највећи број инфекција идентификован у последњих шест месеци, пише Тас.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи