Читај ми!

Лекари упозоравају да је четврти талас пред нама, на удару невакцинисани

Од почетка пандемије тестирано је укупно 4.608.706 особа, а регистровано 719.913 случајева коронавируса. До сада су од последица заразе преминула укупно 7.103 оболела, а проценат смртности је 0,99 одсто. На болничком лечењу налази се 327 пацијената, од којих је девет на респиратору.

Према последњем пресеку, коронавирус је у Србији потврђен код још 249 особа, од 8.596 тестираних. Од последица заразе преминуло је пет пацијената. На респиратору је деветоро оболелих.

Последњих неколико дана, расте број новозаражених коронавирусом. Стручњаци истичу да нас бројеви упозоравају на то да је четврти талас пред нама, и да ће на удару бити невакцинисани, те да је неопходно убрзање вакцинације.

Упозоравају да на то што поново имамо троцифрен број заражених утиче низак степен вакцинације против ковида, а највећи тренутни проблем је мала вакцинисаност међу младима.  

Стручни комитет за имунизацију препоручио је трећу дозу вакцине против коронавируса

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек наводи за РТС да се увођењем треће дозе, додатно штите осетљиве категорије становништва, чији имунолошки систем даје слабији одговор на вакцинацију, здравствени радници који су у сталном контакту с пацијентима, као и сви који то желе.

Апелујe на младе између 18 и 30 година да се вакцинишу, како би, како каже, имали много мирнију јесен него што нас очекује.

Доктор Предраг Кон, члан Кризног штаба, рекао је да веома битно да одређене категорије људи, пре свега здравствени радници и старији суграђани, обавезно буду вакцинисани.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи