Читај ми!

Борбу са ковидом изгубила 3 пацијента, коронавирус потврђен код још 228 особа

У Србији је у последња 24 часа регистровано 228 нових случајева коронавируса, међу 8.969 тестираних узорака. Од последица заразе преминуле су три особе. На респираторима 11 особа.

Епидемиолошка ситуција у земљи је још увек стабилна, али троцифрени број новозаражених од коронавируса опомиње да би у наредним недељама он могао да буде и четвороцифрен, уколико не будемо поштовали мере.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон каже за РТС да је већ почело пуњење болница, као и да ће се повећавати број новозаражених.

"Не можемо дочекати четвороцифрене бројеве са истим мерама које имамо сада и то мора сваком да буде јасно", поручује Кон.

Истиче да је етички потпуно неприхватљиво да здравствени радник не буде вакцинисан у оваквој ситуацији. Наводи и да чекање и премишљање око вакцинације постаје опасно.

"Морамо да схватимо - ако се на вакцинишемо онда ћемо имати борбу са овим још јако дуго", наглашава Кон. 

Директор Kанцеларије СЗО у Србији Маријан Ивануша рекао је за РТС да се сваке недеље може очекивати озбиљнија ситуација и истакао да вирус не бира млађе или старије већ оне који немају заштиту.

"Сваке недеље можемо очекивати озбиљнију ситуацију. Нови талас је на прагу а какав ће бити зависи од нашег понашања, и наравно вакцинација. Боље је да се сада заштитимо него када је интезитет вируса висок", истакао је Ивануша.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи