Читај ми!

Троцифрен број новооболелих, вакцинацијом против четвртог таласа

Број оболелих од ковида расте, што указује на почетак четвртог таласа пандемије, упозоравају стручњаци. Једини начин да имамо мирнију јесен је убрзана вакцинација.

Укупан број регистрованих случајева у Србији је 719.234‬, док је од последица коронавируса од почетка пандемије преминуло 7.092 особе.

Последњих дана број новооболелих од коронавируса у Србији расте. 

Све је више полемика у јавности да ли ће бити неопходна и трећа доза вакцине. Имунолог Душан Попадић каже за РТС да нико никог неће натерати да прими трећу дозу вакцине али да ће се изаћи с препорукама ко би требало да је прими.

Што се тиче мешања вакцина, Попадић сматра да то не може да шкоди пацијенту. Указао је да је и поред вакцинације неопходно да се носи маска зато што, како је објаснио "не знамо на кога ћемо налетети, односно не знамо коју ћемо дозу вируса примити у сусрету с тим особама".

Нова студија у часопису Лансет, објављује забрињавајуће податке – око милион и по деце у свету изгубило је једног родитеља или старатеља у пандемији ковида 19 од марта 2020. до априла ове године.

Више од милион деце изгубило је једног или оба родитеља током првих 14 месеци пандемије, а још пола милиона изгубило је старатеља, процењује се у студији.

Власти у Србији најавиле су још један покушај мотивације за оне који не желе да се вакцинишу против короне – лутрију.

Сличан модел имале су и неке европске државe и САД. Поклањају се разне ствари – од новца, преко аутомобила, тротинета, па до животиња. И док једни награђују, други невакцинисанима уводе ограничења.

Према писању београдских медија, главна премија ће наводно бити стан у Београду, биће додељено и више аутомобила "фијат 500Л", као и још вредних награда у виду туристичких ваучера и попуста у трговинским радњама.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи